Ana Sayfa Genel Profesör ve Seyis

Profesör ve Seyis

0

Elimden geldiğince Bilişim ile ilgili yazılar yazmaya çalışıyorum. Bu sefer konseptin biraz dışına çıkıyorum ve Hotmail Posta Kutusunda eskilerde kalmış bir yazıyı sizlerle paylaşmak istiyorum.

Profesör ve Seyis

Bir profesör konferans vermek üzere salona girmiş. Ama bakmış ki salon, ön sırada oturan seyis dışında boşmuş.

Konuşup konuşmama konusunda tereddüte düşen Profesör sonunda seyise sormuş:

– Buradaki tek kişi sensin. Sana göre konuşmalı mıyım, yoksa konuşmamalı mıyım?

Seyis cevap vermiş:

– Hocam ben basit bir insanım, bu konulardan anlamam. Fakat ahıra gelseydim ve bütün atların kaçıp bir tanesinin kaldığını görseydim, yine de onu beslerdim.

Bu sözlere hak veren Profesör konferansa başlamış. İki saatin üzerinde konuşmuş durmuş, konferanstan sonra da kendini mutlu hissetmiş. Dinleyicisininde konferansın çok iyi olduğunu onaylanmasını isteyerek sormuş:

– Konuşmamı nasıl buldun?

Seyis cevap vermiş:

– Hocam sana daha önce basit bir adam olduğumu ve bu konulardan pek anlamadığımı söylemiştim. Gene de eğer ahıra gelir, biri dışında tüm atların kaçtığını görseydim, onu beslerdim, ama elimdeki tüm yemi ona verip de hayvanı çatlatmazdım.

Kıssadan hisse:

“Ne kadar bilirsen bil, söylediklerin karşıdakinin anladığı kadardır.”

Mevlana

Önceki İçerik Application Virtualization Webcasti / Erdem Çilingiroğlu
Sonraki İçerik Forefront Endpoint Protection Policy iptal etme
Erdem Çilingiroğlu - Sakarya / 1984 Bilgisayar ile ilk tanışmam İlkokul 4. sınıf yaz tatilinde oldu. 286 SX Renksiz ekran bir Acer Notebook ile zehirlenmeye başlıyordum. MS-DOS, PW ve 2 adet oyundan (Home Alone I ve Futbol) ibaretti. PW'de (Professional Write) ablamla dönem ödevi yazar, oyun oynardım. Mouse olmadan Windows 3.1 deneyimi. Anlatılamaz. Sonrasında mouse ile ilk tanışmalar.. Deprem ve depremin bir süre sonrasına kadar bilgisayarsız geçen 3 sene. Saati 500 Bin Lira (Yeni 50 Kuruş) para yatıraraktan İnternet Cafe'lerde geçen bir hayat, tabi okulun asılması vb.. =)) =)) Derken hayatım şekilleniyordu. Sanırım "Benim işim Bilişim" olacaktı. =) Sektörden çoğu arkadaşımın kurduğu bir cümleyi bende kurmak istiyorum. Kendimi "Sisteme aşık birisi" olarak tanımlayabilirim. Yeni konular hakkında bilgi sahibi olmayı ve öğrendiklerimi paylaşmayı seviyorum.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.